dezmembrarea Simonei Halep

Cand esti ipocrit, Dumnezeu te loveste cu racheta de tenis peste nas. A patit-o si Simona Halep, acum cateva zile, cand a fost eviscerata de o pustoaica de 19 ani din Polonia, Iga Swiatek pe numele ei.

De ce este Halep ipocrita? Simplu. Pentru ca dintr-un oportunism tipic constantean, ca sa fiu gentil, cand a fost vorba sa mearga in 2016 la Jocurile Olimpice de la Rio – unde nu se castigau milioane – a pretextat ca un tantar i-ar putea compromite viata de familie. Patru ani mai tarziu, cu o pandemie in plina actiune, Halep a ales sa mearga la Paris, pentru ca vazuse un culoar bun catre glorie si bani. Acum nu mai era periculos, vezi-Doamne, intr-un oras cu 15-20.000 de infectari cu Covid pe zi!

Nu e vorba de patriotism (Halep joaca pe persoana fizica si nimeni sau nimic n-avea dreptul sa o oblige sa joace pentru Romania, tara de insi care daca domnisoara n-ar fi avut succes o duceau la ghilotina cu aceeasi ardoare cu care azi o aplauda).

E vorba de onestitate. De caracter. Lucrurile astea ies la suprafata finalmente. Pentru ca exista un echilibru in viata.

Am jubilat cand a fost eliminata Halep. Imi era deja sila de hiperbolele cu care ar fi fost gratulata, daca Simona castiga inca un Mare Slem – „Printesa”, „Regina”, si alte laude gretoase, manelisto-vulgare, de oameni mici, fara o viata a lor.


PS: contrar conationalilor mei si opiniei publice, am jubilat cand a fost eliminata Halep. Imi era deja sila de hiperbolele cu care ar fi fost gratulata, daca Simona castiga inca un Mare Slem – „Printesa”, „Regina”, si alte laude gretoase, manelisto-vulgare, de oameni mici, fara o viata a lor.

Halep e o miliardara care da cu o racheta in minge, motivata in majoritatea timpului de ratiuni egoiste si practice (discutabil daca asta e bine, sau rau). Cu siguranta nu e vreo artista a tenisului care daca nu joaca tenis, moare, tip Federer sau Nadal. Daca vedeam o urma de pasiune a campionului la ea, as fi respectat-o. Asa, ramane o foarte buna, o letala masina de produs copeici pentru nea Stere. Care masina, uneori, cand nu mai are combustibil, se defecteaza cu zgomot.