De ce tace malc presa romaneasca?

S-au scurs cateva zile de la incheierea uneia dintre cele mai slabe participari romanesti la Jocurile Olimpice. O privesc cu detasare, cum am privit si competitia – fata de pustiul care intra in presa sportiva la 19 ani, omul de azi e mai echilibrat emotional.

De aceea observ un lucru.

Daca aceasta participare la JO ar fi avut loc sub un guvern PSD, fara indoiala ca presa noastra independenta, profesionista si mustind de virtù, ar fi acuzat, de la tribuna superioritatii morale, devalizarea sportului romanesc de catre “ciuma rosie”. «Acuzat» e un termen fin. Ar fi atacat grobian, caineste, asmutiti de stapanii lor.

Asa, toata lumea tace malc (cu una-doua exceptii notabile). Unde-s marii nostri deontologi? Unde-s marii nostri jurnalisti de investigatie, vreun tip de la Recorder, vreun Tolo? Unde-s formatorii nostri de opinie, alde CTP si restul? Nu se mai vexeaza? Nu mai bocesc imbracati in sac si cenusa?

E pandemie, si daca vor sa-si ia salariile si sponsorizarile grase tip “ajutor de stat pe timp de molima”, presarii «liberi» au “sarcina de serviciu” sa n-atace Guvernul asta facator de minuni pentru conturile lor. Caci asa-s potaile, inteligente: nu musca tocmai mana care-i hraneste.


A, am uitat. E pandemie, si daca vor sa-si ia salariile si sponsorizarile grase tip “ajutor de stat pe timp de molima”, presarii «liberi» au “sarcina de serviciu” sa n-atace Guvernul asta facator de minuni pentru conturile lor. Caci asa-s potaile, inteligente: nu musca tocmai mana care-i hraneste.

Ce sa zic? Nimic nu-i de mirare, totul e o consecinta logica.

Atunci cand ai in frunte cabotini precum Iohannis, Citu sau Novak, nu poate iesi decat o farsa, un circ ridicol. De la educatie, la gestiunea unei pandemii, la sport.