normalitate si fanatism

Intr-un an marcat de sectarism, diviziune, intoleranta si fanatism, am avut bucuria de a descoperi (si trai pe viu) doua oaze de normalitate si omenie: targul de Craciun de la Singureni, respectiv targul de Craciun de la Sighisoara.

In vreme ce, la Bucuresti, tembelul de Nicusor Dan a gasit cu cale sa „sarbatoreasca” nasterea Domnului ridicand garduri intre crestini si semeni (c-asa-i la fascisti; sigur, corporatistilor nu li s-a parut nimic deplasat, caci au fost dresati pavlovian, ani la rand, sa stea in „cubicles”), la Singureni (jud. Giurgiu) si la Sighisoara (jud. Mures) oamenii de bine de acolo au organizat o sarbatoare a fraternitatii. S-au respectat exemplar normele de protectie. Dar bariere n-au fost. A fost in schimb multa omenie, una care topeste inimi si sarme ghimpate mai ceva ca laserul lui Coanda. Felicitari organizatorilor din Singureni, respectiv edililor Sighisoarei, care au inteles si au judecat corect contextul.

Firesc si cald: Targul de Craciun de la Singureni, 2021
Umanitate si normalitate: Targul de Craciun de la Sighisoara, 2021

S-au respectat exemplar normele de protectie. Dar bariere n-au fost. A fost in schimb multa omenie, una care topeste inimi si sarme ghimpate mai ceva ca laserul lui Coanda.


Va mai aduceti aminte cand toti analfabetii politic romani il injurau de mama focului pe Donald Trump, pentru ca ridica ziduri in fata imigrantilor? Se cita din Biblie, se cita din Papa Francisc, se vorbea despre Zidul Berlinului care cazuse! Se tot punea, ipocrit, „Imagine” a lui John Lennon, fie-i tarana de miliardar usoara! Insa cand Kaufland si alte lanturi rasiste si naziste au pus garduri, nimeni dintre cunostintele mele asa zis liberale n-a zis nici pas: „e normal, e pentru protectie”! (Si nici un ziar progresist, tip Libertatea, nu s-a ultragiat, cum ar fi putut?)

Ma bucur ca intru in 2022 fara astfel de specimene idioate in jurul meu, si sper ca Anul Nou sa le aduca adoratorilor lui Nicusor, Kaufland & Co. multe vizite ale zeitei Febris.